TIR-urile își vor relua circulația prin cartierul Rudari!

0
727

După o lună în care au circulat, alternativ, doar pe breteaua Poliției Locale, și după ce ITPF Giurgiu a refuzat, ostentativ, să deschidă bariera pentru a permite accesul camioanelor și prin fața clădirii pe care o administrează în vechea Vamă, TIR-urile își vor relua circulația prin cartierul Rudari. Anunțul a fost făcut de primarul Nicolae Barbu în cadrul celei mai recente conferințe de presă: 

„Nu am găsit înțelegere la Poliția de Frontieră, așa că vom da drumul TIR-urilor prin Rudari. Ieșirea din țară a acestora va fi făcută, în continuare, pe la Poliția locală, prin față, în schimb intrarea în țară va fi prin Rudari. Nu am ce să fac, este regim de DN, prin hotărâre de guvern, pe acolo să meargă. Am refăcut carosabilul, am realizat și marcaje rutiere, treceri de pietoni…Dar am avut zonele în care am avut nevoie de oameni de la rutieră în oraș, zilele acestea, și nu am avut de unde să îi iau. Nu pot sta la infinit așa! Parcă e stat în stat! Or să iasă oamenii în stradă, or să țipe, o să vină doamna ministru și o să ia decizia să deschidă! Și atunci, de ce trebuie să ajungem la această situație? Pentru că așa suntem noi obișnuiți: până nu iese omul în stradă, nu luăm decizii! Dar nici noi nu putem să mergem la infinit, pentru că acel traseu este foarte folosit, în fața Poliției Locale, deja am pus o tablă acolo – era un canivou pe unde treceau toate rețelele…Acum am pus tablă acolo…Nu mai putem merge așa!”, spunea primarul Nicolae Barbu. 

Referindu-se la construirea de trotuare, acesta a repetat ce a mai spus și cu alte ocazii: realizarea lor este prinsă într-un proiect european, care urmează să demareze în perioada următoare. Întârzierea a fost datorată de întârzierea cu care s-a urcat pe site Ghidul pentru Grupul de Acțiune Locală, iar o eventuală încălcare a prevderilor inițiale ale proiectului, pentru 100.000 de euro cât ar însemna realizarea trotuarelor, municipalitatea ar putea pierde peste șapte milioane de euro, cât reprezintă finanțarea proiectului de modernizare a zonei. 

Rămâne de văzut care va fi și atitudinea locuitorilor din cartierul Rudari, după aflarea acestor ultime vești. 

(Jurnal)