Schimbările de la conducerea mai multor instituții și companii giurgiuvene au fost subiect tratat de primarul municipiului, Nicolae Barbu, în conferința de presă de miercuri, 8 mai. Dacă despre schimbarea lui Alin Guțu nu a comentat foarte multe, în schimb, despre schimbarea lui Gigi Oprișan de la conducerea Inspectoratului Școlar Județean a avut ceva mai mult de comentat.

„S-a scris mult și l-au plâns mulți pe Alin Guțu. Dar despre faptul că Gigi Oprișan a fost înlocuit de la conducerea Inspectoratului cu un membru de partid, obedient…a cărui primă grijă, după ce ajunge acolo, este să schimbe directorul de la Maiorescu (n.r. – Colegiul Național „Ion Maiorescu”) și să renunțe, unilateral, la excursiile educative organizate și plătite de municipiu, pentru că le considera „populiste”. Mă întreb cam ce rezultate va avea acest nou inspector, după ce știm cu toții că nici examenul pentru funcția de director nu a fost în stare să îl ia…”, spunea primarul Barbu.

Fără a fi considerați malițioși, reamintim faptul că Gigi Oprișan, pe vremea când ocupa funcția de „general” al Inspectoratului Școlar Județean, devenise atât de infatuat, încât inclusiv presa (și aici ne referim la reprezentanții „Jurnalului giurgiuvean”) era obligată să se înscrie la…audiență pentru a putea informa publicul cu privire la activitatea acestuia. Ca să nu mai amintim despre rezultatele la examene, ce ne-au plasat, aproape constant, în coada clasamentului național, iar explicația pentru acest aspect, dată de Gigi Oprișan, la vremea respectivă, a fost una fantasmagorică: „Suntem prea aproape de București, și profesorii preferă să migreze spre Capitală!”

(JURNAL)