Tinerii vor primi credite de 40.000 lei, fără nicio garanţie sau adeverinţă!

0
269

banii-de-concediu-1-1024x680Tinerii cu vârsta până la 26 de ani vor putea obţine, de anul viitor, credite fără dobândă, de 40.000 lei de la bănci, garantate de stat în proporţie de 80%, pentru plata cursurilor, chiriei sau a unei părţi din construcţia unei locuinţe, fără a avea nevoie de adeverinţe de venit, prevede noul program de guvernare al coaliţiei PSD-ALDE.

„Tinerii vor fi susţinuţi şi vor putea, ca, până la împlinirea vârstei de 26 de ani, să apeleze la credite fără dobândă, garantate in proporţie de 80% de către stat, de maxim 40.000 lei, pentru plata cursurilor, chiriei sau a unei părţi din construcţia unei locuinţe”, arată noul program de guvernare.

Termenul de implementare a măsurii este 1 ianuarie 2018, scrie News.ro. Atât studenţii, cât şi ceilalţi tineri vor trebui să îndeplinească doar o formalitate: aceea de a prezenta băncilor prin care statul va derula acest program contractul de chirie sau de construcţie al locuinţei, respectiv facturile pentru cursuri sau pentru cărţile necesare”, mai arata documentul.