Timp de mai bine de trei ore, marți, 12 februarie, atât pe platoul din fața Teatrului „Tudor Vianu” din municipiul nostru, precum și în sala mare a acestei instituții, circa patru sute de tineri liceeni, aflați în anii terminali, au descoperit frumusețea meseriei de pilot militar.

Elevii Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” – Buzău, dar și ofiței ai Forțelor Aeriene Române, le-au explicat tinerilor avantajele urmării cursurilor în acest domeniu.

„Suntem la jumătatea proiectului, e drept, suntem prima dată în Giurgiu, dar din ceea ce am văzut, tinerii din orașul dumneavoastră chiar sunt interesați de o carieră militară, iar faptul că ar putea ajunge să piloteze avioanele sau elicopterele de luptă aflate în dotarea armatei române chiar îi încântă. Am demarat proiectul anul trecut, am mers în mai multe zone din țară, și peste tot am fost întâmpinați cu același entuziasm”, ne declara unul dintre reprezentanții Școlii Militare, elev caporal (anul II) Alex Pătru.

Tinerilor giurgiuveni le-a fost prezentat un material video despre Forțele Aeriene Române, li s-au explicat avantajele și dezavantajele alegerii unei asemenea meserii, dar, mai mult decât atât, li s-au dat răspunsuri la întrebările puse. La final, toți au primit materiale informative, unii dintre cei prezenți declarând chiar că iau în calcul o carieră militară în aviația română.

(Jurnal)