Odată cu închiderea (temporară) a unor puncte de trecere a frontierei au apărut, inevitabil, și cozile de autovehicule atât pe intrarea, cât și pe ieșirea din țară.

În cele două puncte de trecere a frontierei – rămase deschise –  aflate în jurisdicția Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, cozile de mașini (tiruri sau autovehicule) ajung și la opt kilometri.

Astfel, la Calafat, pe sensul de ieșire din țară coloana formată pe direcția Severin – Calafat se întinde pe o lungime efectivă de opt kilometri, dispersată fiind, însă, pe 30 de kilometri. Mai mult, timpul de așteptare în această situație depășește opt ore! Pe sensul de intrare în țară, în schimb, coloana de așteptare de 30 de autovehicule se întindea pe circa un kilometru, timpul de așteptare nedepășind, în această situație, jumătate de oră.

În ceea ce privește situația în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu,pe sensul de ieșire din țară, la automarfare, timpii de așteptare sunt de aproximativ 150 de minute. „Această situație se datorează prezenței unui număr mare de mijloace de transport marfă la controlul de frontieră, și faptului că autoritatea de sănătate publică bulgară efectuează verificări suplimentare în contextul pandemiei produse de COVID 19”, precizează reprezentanții ITPF Giurgiu. 

Conform informațiilor furnizate de reprezentanții Poliției de Frontieră Giurgiu, într-o oră, intervalul 6,00 – 7,00, un număr de 15 autocamioane au trecut prin Vama Giurgiu.

(Jurnal)