Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, într-o autoutilitară, 3.050 pachete cu țigări şi 8.6 kilograme de tutun, precum și 187 parfumuri susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetățean bulgar a încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 27.08.2019, în jurul orei 08.20, la Punctul de Trecere al Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unei autoutilitare înmatriculate în Bulgaria, cetățeanul bulgar G.D., în vârstă de 44 de ani. Acesta efectua un transport de coletărie din Bulgaria, pentru o firmă de curierat din România.

Acţionând în baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul marfă au fost descoperite mai multe cutii care conțineau 3.050 pachete cu țigări, 215 cutii ce conțineau cantitatea de 8,6 kilograme de tutun, precum și 187 parfumuri care purtau insemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, cetățeanul bulgar a declarat că este angajatul firmei de curierat, transporta coletele pentru diferite firme si nu avea cunoștință despre conținutul acestora.

Bunurile, în valoare de 107.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ”deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita prevăzută de lege”, faptă prevăzută de Legea 227/2015 și „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

(Jurnal)