În urma unui studiu recent s-a constatat că Guvernul României este cel mai generos cu bugetarii, din tot blocul comunitar. Anul trecut, 35% din veniturile statului s-au dus către bugetari, sub formă de salarii, scriu jurnaliștii de la Profit.ro.

Veniturile angajaților de la stat s-au majorat semnificiativ, deși datele oficiale arată că, în ultimii doi ani, datoria statului a crescut cu aproape 10 milioane de euro!

Acești bani vor fi dați înapoi de toți românii care plătesc taxe, adică și de cei care muncesc la privat, pe minim pe economie.

După România, la capitolul generozitate pentru bugetari, stă Cipru. În schimb, Germania dă angajaților numai 16,6% din ce strânge în visterie.

România a ajuns în fața acestui dezechilibru economic pentru că toate creşterile de salarii au fost făcute fără analize de impact pe termen mediu şi lung, iar în schimbul bunăstării din sistemul public au fost tăiate sau amânate investițiile vitale.

Dacă mai adăugăm şi faptul că fiscul nu prea colectează eficient taxele și impozitele, dar și faptul că pe lângă aceste salarii s-au mai acordat și vouchere de vacanță, oferind minivacanțe cu duiumul de sărbători, constatăm un deficit ce va fi foarte greu de remontat. Mai ales că se apropie alegerile iar politicienii nu își vor permite să vină cu tăieri de salarii, disponibilizări sau alte măsuri antipopulare. Așa că, pentru unii,… ”trai neneacă pe banii statului!”

(Jurnal)