Tichetele de masă  vor fi impozitate cu 10% , cotă ce va reveni către  CASS!

0
372

 Potrivit unei decizii a Guvernului,  companiile pot creşte valoarea tichetelor de masă la 35 de lei, de la 1 august, şi la 40 de lei de la 1 ianuarie 2024.

Studiul mai arată că aproape o treime dintre companiile care acordă acest tip de tichete nu vor mai lua în calcul, pentru următoarea perioadă, creşteri salariale ale angajaţilor, în cazul în care taxa de 10% este introdusă sectorului de business, aşa cum este decizia de taxare a tichetelor de masă cu CASS 10%.

Companiile angajatoare care oferă acest tip de beneficiu extra-salarial resimt direct aceste măsuri, tocmai de aceea ne-am dorit să vedem care este perspectiva lor asupra acestui subiect.

”Rezultatele ne arată că cele mai afectate ar putea fi companiile mici şi mijlocii. Mai bine de un sfert dintre angajaţii acestor firme riscă sistarea tichetelor de masă”,  a declarat Alexandru Zodieru, Managing Partner Cult Research.

Această nouă măsură schimba total modul de abordare a companiilor. Astfel în rimp ce  unele vor renunța definitiv la acordarea lor,  altele vor renunța la majorarea valorii acestora.

(Jurnal)

sursa foto: Newsweek