Ți-ai pierdut sau ți-a expirat valabilitatea cărții de identitate? Iată ce poți face

0
161

Astăzi, duminică, 10 noiembrie, românii sunt chemați la urne pentru primul tur al alegerilor prezidențiale. La Giurgiu, peste 200.000 de persoane sunt înscrise pe listele electorale permanente, în cele 245 de secții de votare. 

Dintre aceștia, unora este posibil să le fi expirat actul de identitate pe baza căruia pot vota, sau chiar pot să și-l fi pierdut. În aceste condiții, este bine de știut faptul că  Direcția de Evidență a Persoanelor vine în sprijinul cetățenilor în vederea preschimbării cărților de identitate, pierdute sau expirate, având program de lucru cu cetățenii, inclusiv astăzi, în intervalul orar 7,00 – 21,00.

Alegătorii votează cu un act de identitate valabil, emis de statul român, respectiv: cartea de identitate; cartea electronică de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate; paşaportul diplomatic; paşaportul diplomatic electronic; paşaportul de serviciu; paşaportul de serviciu electronic; paşaportul simplu; paşaportul simplu electronic; paşaportul simplu temporar; titlul de călătorie; carnetul de serviciu militar.

Paşaportul simplu, paşaportul simplu electronic, paşaportul simplu temporar şi titlul de călătorie pot fi folosite pentru exercitarea dreptului de vot numai de cetăţenii români care votează în străinătate sau de cetăţenii români cu domiciliul în străinătate care votează în România.

(Jurnal)