Tot mai mulţi cetăţeni reclamă faptul că deşi au închiriat locuri de parcare de la Primăria Giurgiu, le găsesc ocupate după ora 16:00, oră de la care intră în vigoare abonamentul anual. Despre acest subiect am căutat să obţinem un punct de vedere al Poliţiei Locale Giurgiu , prin intermediul directorului executiv adjunct , Mihăiţa Penciu . Acesta ne-a furnizat câteva informaţii care probabil vă vor surprinde aşa cum s-a întâmplat cu noi…
În primul rând serviciul pentru ridicarea masinilor parcate ilegal este deocamdată INOPERABIL! Şi chiar dacă acest Serviciu ar fi fost funcţional, el nu dispune de un teren de depozitare a maşinilor ridicate. Iar pe deasupra locul de depozitare al vehiculelor mai trebuie asigurat şi cu pază.
În momentul de faţă Inalta Curte de Casatie si Justitie a suspendat competenţa Politiei Locale de a solicita proprietarului sau deţinătorului mandatat al unui vehicul comunicarea identităţii persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a fi condus pe drumurile publice, ne preciza Mihăiţă Penciu .
În acest context politistul local, solicitat de proprietarul unui autoturism , ce reclamă faptul că locul său de parcare este ocupat , se vede pus într-o situaţie extrem de jenantă. După ce se învârte un timp pe lângă autovehiculul staţionat abuziv pe locul închiriat, el poate dispune blocarea roţilor după care în mod normal ar urma ridicarea maşinii pe o platfomă specială, serviciu care a fost atribuit societăţii Giurgiu Servicii Locale SRL. Serviciu care, aşa cum menţionam mai sus, nu este însă funcţional. În consecinţă poliţistului local nu-i rămâne ca măsură, decât completarea fişei autovehicului ce ar urma să fie ridicat şi fotografierea masinii în cauză pentru a nu exista ulterior discuţii pe tema unor eventuale avarii în timpul ridicării pe platforma. Ridicarea , transportul şi depozitarea autovehiculelor râmân deocamdată la stadiul de… proiect!
În concluzie cei ce ocupă locurile marcate din Municipiu, închiriate de locatarii riverani , după ora 16.00 şi în zilele de sâmbătă şi duminică, riscă o amendă de 580 lei şi 4 puncte penalizare. Singura măsură pe care o poate lua însuşi deţinătorul locului de parcare , ar fi aceea de a semnaliza acest lucru printr-o tăbliţă vizibilă din care să reiasă că acel loc este rezervat (vezi foto).
(Balaban Leonard)