De astăzi, comuna Daia nu are viceprimar. Mihai Petre, cel care ocupase această funcție încă de la alegerile locale din iunie 2016, și-a înaintat demisia, la insistențele partidului din care face parte, după cum ne-au precizat surse din cadrul primăriei Daia. 

Contactat telefonic, primarul comunei, Florin Șerban, a declarat, pentru „Jurnal giurgiuvean”: 

„Da, este adevărat, domnul Mihai Petre și-a înaintat în această dimineață demisia. A făcut-o la insistențele partidului din care fac parte și eu, ALDE, dumnealui rămânând simplu consilier. Este greu de spus cine va fi viitorul viceprimar, pentru că la această oră se poartă discuții, au loc negocieri, pentru că au nevoie de șase voturi pentru a fi impus unul sau altul în această funcție. Este clar, vor să îmi pună, în continuare, bețe-n roate!”, a declarat Florin Șerban. 

Întrebat despre motivele pe care le-ar avea un partid să își „faulteze” propriul primar, edilul comunei Daia ne-a mai declarat:

„Asta este răzbunarea partidului pe mine, pentru că m-am ridicat într-o ședință și le-am reproșat că nu m-au ajutat cu nimic de la alegerile din 2016 încoace, cu toate că eu i-am sprijinit. Altă problemă a dumnealor a fost că, acum câtva timp, am fost chemat la o ședință cu mai mulți primari la Consiliul Județean, ședință care nu a avut nimic politic – majoritatea primarilor erau de la PSD – ci era legată de oportunitățile de finanțare și de proiecte pentru dezvoltarea comunității. Mi-au reproșat faptul că am fost la acea ședință, dar mi se pare normal să merg, dacă am fost invitat! Și apoi, nu suntem în alianță politică cu cei de la PSD? Unde ar fi problema?”, a mai spus Florin Șerban. 

Un nou viceprimar al comunei Daia va fi ales la următoarea ședință, a cărei dată urmează să fie stabilită în zilele următoare. Până atunci, jocurile de culise se fac între consilieri, pentru a se obține, așa cum declarase primarul Șerban, majoritatea necesară. De altfel, se pare că alianța ALDE – PSD de la nivel național nu este respectată la Daia, întrucât zvonurile spun că se va numi un nou viceprimar, dar cu sprijin…ALDE – PNL. În acest moment, configurația consiliului local Daia arată astfel: ALDE – 3 consilieri, PNL – 2 consilieri, PSD – 2 consilieri, PML (Partidul Mișcarea Liberală) – 2 consilieri și UNPR – 2 consilieri. Negocierile aprinse, de culise, sunt pentru ruperea a doi consilieri ALDE care, în coaliție cu PNL și PML, să își impună omul.

(Anna Lincă)