TelVerde gratuit pentru persoanele care suferă de depresie

0
129

Un TelVerde antidepresie, funcţional 24/7, a fost lansat joi – 0800 0800 20.  Numărul poate fi apelat de persoane care au atacuri de panică, anxietate ori depresie.

Peste 50 de absolvenţi şi studenţi ai facultăţilor de psihologie au fost învăţaţi să asigure sprijin primar în situaţii de criză emoţională prin intermediul acestei linii telefonice gratuite.

Psihoterapeuţii spun că prevenţia va duce la scăderea numărului pacienţilor cu depresie şi mai puţini oameni vor suna la 112 cu cazuri de atac de panică, anxietate sau suicid.

Se estimează că un român din 20 suferă de depresie. Oricine poate să fie afectat. Au fost diagnosticaţi cu depresie inclusiv copii de şase ani. Psihologii spun că nu trebuie să confundăm tristeţea cu depresia. Dacă o persoană constată o deteriorare semnificativă a performanţei, a relaţiilor şi a calităţii vieţii, atunci se poate gândi că are o depresie.

Incidenţa depresiei la femei este uşor mai mare decât la bărbaţi.

Pentru depresie există tratament, iar serviciile psihologice şi psihiatrice sunt gratuite. Însă mulţi oameni refuză să accepte că au o problemă şi nu cer ajutorul. Unii, pentru că le este ruşine.

Acum, există un TelVerde Antidepresie, 0800 0800 20. Puteţi suna la orice oră, în orice zi, gratuit.

Depresia poate duce la suicid. La nivel mondial, aproape 800 de mii de persoane se sinucid anual.

(Jurnal)