Teatrul Tudor Vianu din Giurgiu- prezent în Festivalul «Deva Performing Arts »

0
334

 

Săptămâna aceasta Teatrul Tudor Vianu din Giurgiu este invitat în Festivalul «Deva Performing Arts » cu doua spectacole.

Pe 7 mai la ora ora 20:00 teatrul din Giurgiu prezintă « Imagini pe gramofon », un spectacol de exterior semnat de Cosmin Creţu, în care expresia corporală devine esenţială şi învie tablouri cu amintiri şi cântece romantice; şlagărele perioadei interbelice, în interpretarea originală, sunt pretextul muzical al poveştilor cu parfum de epocă prezentate pe scenă. Costumele şi machiajul completează atmosfera, „fotografiile sepia” ale vremurilor de odinioară naşte interes şi nostalgie.

Pe 8 mai la ora 18:00, pe scena teatrului din Deva se joacă «Amor cu repetiţie» de Ray Cooney, regia și scenografia Mihai Panaitescu, o comedie bulevardieră de success, cu vervă şi quiproquo–uri cu haz, foarte apreciate de public.

Alături de Teatrul Tudor Vianu şi Teatrul de Artă Deva vor evolua în festival Teatrul Evreiesc de Stat, Compania franceză LaTraverScène, Teatrul Aurel Manea din Turda, Teatrul Naţional Satiricus din Chişinău şi Compagnie Azacusca din Franţa. Festivalul include în program concerte de jazz.

Vom reveni cu comentarii şi fotografii din spectacole.

Ne bucurăm că relaţiile de cooperare cu Teatrul din Deva au devenit foarte bune şi sperăm să folosim această experienţă şi în relaţiile cu celelalte două teatre de proiect din ţară, Teatrul George Ciprian din Buzău şi Teatrul Metropolis din Bucureşti.” ne spune Cosmin Creţu, Directorul teatrului din Giurgiu

Turneul teatrului giurgiuvean continuă a doua zi la 230 km de Deva unde, invitaţi de Teatrul Ariel din Râmnicu Vâlcea, actorii noştri vor juca pe 9 mai dimineaţa o piesă pentru cei mici, „Pic şi aventurile sale”- un spectacol de Raluca Botez, iar seara la 18:30, piesa „Amor cu repetiţie”.

Vă reamintim că pe data de 13 mai Teatrul Ariel din Râmnicu Vâlcea vine la Giurgiu cu două spectacole: unul pentru copii, „Gagacucuriguuu!” după „Punguţa cu doi bani” a lui Ion Creangă şi pentru cei mari aduc piesa „Desculţ în parc”, după comedia clasică a lui Neil Simon în regia lui Bogdan-Cristian Drăgan.