Un mesaj postat pe Facebook de directorul CNAPDF Giurgiu, Alin Guțu, a stârnit o serie de discuții aprinse. Concret, acesta anunță faptul că  fără nicio explicație, a fost schimbat din funcția pe care o ocupa de mai bine de șase luni

„După 18 luni de activitate în fruntea Companiei Naționale Administrația Porturilor Dunării Fluviale SA Giurgiu, după o munca intensă și un profit înregistrat la finalul anului 2018 de 3 ori mai mare decât ce se estimase, astăzi, am aflat cu surprindere, decizia de înlocuire dată de către Ministerul Transporturilor, FĂRĂ NICIUN ARGUMENT.
Mă gândesc că ar fi fost corect dacă domnul ministru, până mai ieri colegul nostru, ar fi motivat această decizie, ar fi precizat care anume aspecte din activitatea mea nu au corespuns criteriilor sale de competență. Indiferent de motivele deciziei sale, sunt mândru că în urma mea rămân rezultate notabile, că nu am ce să-mi reproșez și nu pot decât să sper ca cel pe care domnul ministru Razvan Cuc îl va numi la conducerea companiei să continue proiectele pe care le-am început. Viața nu începe și nu se termină cu o funcție!
Vă salut, domnule ministru!”, este mesajul postat de Alin Guțu.

În locul său, tot cu titlu de interimat, a fost numit Marian Dumitru Bălășcău, despre care se zvonește că ar fi acces în funcție pe filiera ALDE.

Până la acest moment, nu avem un punct de vedere oficial al Ministerului Transporturilor, dar vom reveni imediat ce acesta ne va parveni.