Târgul de la Călugăreni a fost avizat pentru funcționare! O Hală modernă urmează a fi ridicată aici, oferindu-le cumpărătorilor produse proaspete!

0
759

Cu ceva timp în urmă aveam un dialog cu primarul comunei Călugăreni,  Iordache Dumitru, care ne spunea despre proiectele ale căror lucrări  urmau să fie demarate în acest an.

Domnia sa amintea la acel moment, printre altele despre iluminatul public, despre instalarea unui sistem de camere de supraveghere în toată comuna, pentru siguranța cetățenilor, fiind pe punctul de a depune documentația pentru realizarea unei piste de biciclete și a unor platforme de gunoi.

Tot atunci primarul comunei Călugăreni, a dorit să ne precizeze că Târgul de la Călugăreni a primit între timp toate avizele și că peste foarte puțină vreme va fi deschis publicului , complet reamenajat.

După ce am luat toate avizele acum vrem să facem o Hală nouă care să corespundă din toate punctele de vedere copndițiilor igienico sanitare, impuse de lege – ne spunea primarul Dumitru Iordache.

Cu atât mai mult ne bucură acest proiect cu cât el este realizat exclusiv prin autofinanțare, din încasările obținute la târg. Asta pentru că nu avem voie să venim cu bani din altă parte – ne  preciza Dumitru Iordache.

Hala va fi înzestrată cu lăzi frigorifice, pentru depozitarea alimentelor. Aici se va vinde carne , brânză, lapte și multe alte produse alimentare proaspete,  în condiții optime de igienă. Nu va lipsi din această hală aerul condiționat , un vestiar pentru medic, pentru personalul ce va lucra aici, un grup sanitar pentru cumpărători, și o fosă.

De la preluarea mandatului , am tot așteptat să obțin avizele pentru realizarea acestui important proiect, dar de fiecare dată  am fost amânat  sub diferite pretexte. În primul rând  că este zonă inundabilă… Ulterior am avut o grămadă de expertize, dar am făcut toți pașii ce erau necesari și iată că suntem gata de o mare realizare. Dacă vrei să faci ceva și crezi în acel lucru este imposibil să nuțți reușească – ne mai spunea primarul comunei Călugăreni cu o urmă de satisfacție pe chip.

 Remintim faptul că acest târg este un important centru comercial asaltat la fiecare sfârșit de săptămână mai ales de către bucureșteni, în care producătorii  autohtoni își desfac produsele începând cu legumele și zarzavaturile de sezon sau de solarii și până la ouă, brânză, carne de pasăre, porc, miel sau vițel.

În acest context la rândul nostru ne bucurăm că în sfârșit comentariile interminabile ce apăreau în social media, în perioada sărbătorilor de peste an,  p vor lua sfârșit odată cu intrarea în această primăvară în funcțiune a  Târgului autorizat de la Călugăreni.

(Jurnal)