Taraful Rutenilor la concurență cu Pandemia!

0
431

 

Marea revelație a anului trecut în ceea ce privește muzica de petrecere este, fără îndoială, ”Taraful Rutenilor”.

Cele câteva piese ale acestor lăutari moderni, cae au devenit virale în mediul online, au ajuns la concurență cu știrile despre situația Pandemiei în România și noile măsuri ale Comitetului de Coordonare, în orice moment al zilei.

Oriunde te-ai duce: nuntă, botez, cumetrie, petrecere cu prietenii sau de familie, peste tot piesele acestui grup te însoțesc pretutindeni. Pe geamurile autoturismelor, în căștile tinerilor trecători, permanent se revarsă acordurile acestor lăutari, care par a reedita succesul formației „Azur” din perioada comunistă.

Piesele rutenilor au devenit pentru unii însă obsedante și ne aducem aminte aici de un scheci vechi în care personajul principal era un cetățean care auzea pretutindeni melodia aia cu refrenul”… două rândunici, două mari și două mici”, chit că deschidea televizorul, radioul, sau fereastra dimineața, ca să aerisească, ba chiar dacă deschidea cuptorul de la aragaz sau cuptorul cu microunde, ”cip-cirip”-ul rândunelelor din refrenul melodiei îi exploda în ureche permanent și de oriunde.

Așa că, acasă, la servici, la rând în supermarket, în trafic, la volan, nicio clipă fără… Taraful Rudenilor! ”Bine, Bineeee!”

(Jurnal)