Un nou scandal se profilează cu privire la recentul proiect pus în dezbatere publică al  Ministerului de Interne, ce vizează recompensele acordate cadrelor militare pentru exercitarea exemplară a atribuțiilor. Printre recompense se numără cele financiare, distincții onorifice, arme de apărare sau ridicarea unei sancțiuni.

 Senatorul PNL, Florin Câțu  a  declarat că MAI are un „tupeu de borfaș” dacă își permite  să vorbească de recompense în contextul cazului din Caracal, după cum informează Mediafax.

MAI – tupeu de borfaș! În timp ce toată România vede cât de incompetenți sunt cei din MAI, uitați ce proiect pun ei în dezbatere publică: Ordinul ministrului privind stabilirea condițiilor de acordare a recompenselor morale, financiare și materiale cadrelor militare din Ministerul Afacerilor Interne, a nivelului structurilor la care se constituie consiliile de onoare, a modului de constituire și a procedurilor de lucru ale acestora. Asta este pentru – profesionaliștii – din MAI, nu?”, a scris Florin Cîțu, pe Facebook. Senatorul liberal a afirmat că țara arde din cauza incompetenței Ministerului de Interne și că statul ar trebui reformat din temelii.

Țara arde din cauza incompetenței lor și ei vor recompense morale, financiare și materiale. Reforma din temelii a statului. Urgent!”, a adăugat Cîțu.

(Jurnal)