Aproximativ 800 de produse susceptibile a fi contrafăcute, constând în articole vestimentare, parfumuri și încălțăminte tip sport, au fost descoperite de către polițiștii de frontieră giurgiuveni, în urma unor controale efectuate asupra unor autocare. Toate aceste produse au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

„În cursul acestei nopți, polițiștii de frontieră giurgiuveni au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, trei autocare, conduse de trei cetăţeni turci care efectuau transport de persoane în regim internațional, pe ruta Turcia – România.

 Cu această ocazie, colegii noștri au descoperit printre bagajele pasagerilor, mai multe pungi de culoare neagră. Acestea conţineau 214 articole vestimentare, 88 de perechi de încălțăminte tip sport și  483 de parfumuri, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că produsele respective aparțineau unor pasageri ai mijloacelor de transport, doi cetățeni români și un cetățean turc, cu vârste cuprinse între  22 şi 42 de ani.

Bunurile sus-menționate, în valoare de aproximativ 120.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, polițiștii de frontieră efectuează verificări față de persoanele în cauză, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet ” – comunică Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)