Sute de președinți și locțiitori, din secțiile de votare s-au retras din comisii. Câți bani primesc pentru alegeri

0
398

Sute de preşedinţi şi locţiitori din secţiile de votare din țară s-au retras, de teama COVID-19, deși un preşedinte de secţie primeşte 250 de lei pe zi, relatează Mediafax.

Sute de preşedinţi şi locţiitori din secţiile de votare au dat bir cu fugiţii. În Dolj, de exemplu, aproape jumătate dintre aceştia au cerut să fie înlocuiţi, iar la Constanţa, aproximativ un sfert.

Cei mai mulţi au motivat că se tem să nu se îmbolnăvească de COVID-19.

Pentru riscul la care se expun, statul îi plăteşte cu 1.250 de lei pentru cinci zile petrecute în secţiile de votare.

Nu există, până la acest moment, vreo posibilitate de a accesa vreo bază de date care să ne confirme nouă dacă persoana respectivă este sau nu carantinată sau izolată. Este un risc pentru cei care îşi desfăşoară activitatea în birourile secţiilor de votare”, spune judecătoarea Laura Udrea, preşedinta Biroului Electoral Judeţean Dolj.

Preşedinţii şi locţiitorii din secţiile de votare se pot retrage până pe 26 septembrie.

Și la Giurgiu, conform informațiilor furnizate pe site-ul AEP (Autoritatea Electorală Permanentă), circa o sută de președinți și locțiitori de secții de votare s-au retras, până pe 26 septembrie, motivele invocate fiind aceleași ca și în alte județe: probleme de sănătate sau probleme personale. 

În municipiul Giurgiu sunt organizate 48 de secții de votare, în orașele Bolintin Vale și Mihăilești, 8, respectiv 7 secții de votare, iar în comunele din județ sunt organizate, în total, 182 de secții de votare. Numărul alegătorilor înscriși pe listele este de peste 200.000 de persoane, acestora adăugându-li-se, eventual, alegătorii ce vor fi înscriși pe listele suplimentare, întrucât au viză de flotant pentru localitatea respectivă.

(Jurnal)