Sute de obiecte vestimentare contrafăcute, descoperite la Mihăilești…Cine le poseda, și ce avea de gând să facă cu ele

0
234

IMG_0037Încălțăminte și îmbrăcăminte sport, cu însemnele unor firme renumite, au fost confiscate de jandarmii giurgiuveni în urma unei acțiuni organizate în cooperare cu reprezentanți ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Giurgiu, în orașul Mihăilești. Acțiunea s-a desfășurat astăzi, 17 iulie și a avut ca scop depistarea agenților economici care oferă spre vânzare produse încălcând prevederile legale în domeniul mărcilor și indicațiilor geografice.

Cu această ocazie s-a constatat faptul că într-o societate comercială erau expuse la vânzare peste 160 de articole vestimentare pe care erau inscripționate mărci identice sau similare cu mărci înregistrate, pentru care trebuiau prezentate documente care să justifice proveniența și certificate de autenticitate.

Produsele au fost confiscate pentru continuarea verificărilor, în acest caz jandarmii întocmind și actele de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, motiv pentru care jandarmii recomandă giurgiuvenilor să anunţe cea mai apropiată patrulă de ordine publică dacă sunt abordaţi de necunoscuţi care le oferă spre vânzare diverse produse şi să nu încurajeze astfel de fapte”, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului de Jandarmi al Județului Giurgiu. 

(Jurnal)