Polițiștii Biroului de analiză și Prevenire a criminalității, împreună cu agenți de siguranță publică din cadrul poliției municipiului Giurgiu și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Giurgiu au distribuit în această dimineață, în mod gratuit, sute de măști cetățenilor care sau aflat în zonele aglomerate din municipiul Giurgiu .

Sâmbătă, 1 august a.c., începând cu ora 09.00, polițiștii giurgiuveni au desfășurat o acțiune preventivă pe raza municipiului Giurgiu, în cadrul căreia forțele de ordine au înmânat măști de protecție persoanelor care se aflau în Piața Centrală din municipiul Giurgiu, stațiile mijloacelor de transport în comun, în gara și autogara municipiului, precum și în alte centre comerciale /zone aglomerate, oferind totodată informații cu privire la modul corect de utilizare al acestora și solicitându-le în același timp să respecte, pentru siguranța lor și a celor din jur, normele de protecție, igienă și distanțare fizică recomandate de autorități.

Activitatea preventivă și de informare s-a realizat având în vedere că, începând cu data de 01.08. 2020, la nivelul județului, prin Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a fost instituită obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele prezente în spații publice deschise cum ar fi faleze piese deschise, cum ar fi târguri, oboare, gări, autogări, stații pentru transportul în comun, parcuri și locuri de joacă.

Polițiștii giurgiuveni fac un apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și distanțare fizică, precum și deciziile autorităților pentru limitarea răspândirii și efectelor noului coronavirus, pentru protejarea sănătății și vieții membrilor comunității.

Acțiunile de prevenire ale polițiștilor vor continua în acest weekend și în perioada următoare, în zona parcurilor locurilor de joacă, târgurilor și oboarelor, atât din mediul urban cât și rural.

De asemenea, activitățile preventive vor fi completate cu acțiuni reactive ale polițiștilor atât în spațiile închise cât și in locurile aglomerate, coroborat cu verificarea mijloacelor de transport in comun, terase, piscine, ștranduri, etc.