Sute de bunuri susceptibile a fi contrafăcute, achiziționate din Turcia, descoperite într-un autocar, la P.T.F. Giurgiu

0
154

Aproximativ 700 articole vestimentare și 153 de parfumuri  au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către polițiștii de frontieră giurgiuveni, întrucât prezentau suspiciuni de contrafacere. Bunurile au fost descoperite într-un autocar și aparțineau unui cetățean turc, pasager al mijlocului de transport.

În noaptea de 31.10.2021, în jurul orei 02.30, polițiștii de frontieră giurgiuveni au efectuat, pe sensul de intrare în țară, un control specific asupra a unui autocar, care transporta persoane în regim internațional, pe ruta Turcia – România.

 Cu această ocazie, colegii noștri au descoperit printre bagajele pasagerilor, mai multe colete de culoare neagră. Acestea conțineau 153 de parfumuri și aproximativ 700 de articole vestimentare care purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că produsele respective aparțineau unui cetățean turc, în vârstă de 47 de ani, pasager al autocarului. Acesta nu deținea documente de proveniență pentru bunurile sus-menționate și intenționa să le comercializeze pe teritoriul țării noastre.

Toate bunurile, în valoare de aproximativ 150.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, față de persoana în cauză, polițiștii de frontieră efectuează verificări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluție legală prin unitatea de parchet” – informează Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu).

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)