Un Mini Cooper şi un BMW X2, căutate de autoritățile din Germania, descoperite la P.T.F. Giurgiu

0
231

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit și indisponibilizat două autoturisme mărcile Mini Cooper și BMW X2 ce figurau în bazele de date ca bunuri pentru confiscare, alerte introduse de autorităţile germane. 

În ziua de 31.10.2021, în jurul orei 14.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean bulgar, în vârstă de 34 de ani, conducând o autoutilitară, pe a cărei platformă erau transportate două autoturisme, mărcile Mini Cooper și BMW X2, ani de fabricație 2013 și 2018.

Cu ocazia verificărilor suplimentare, polițiștii de frontieră giurgiuveni au constatat faptul că cele două autoturisme transportate se aflau în atenția autorităților germane, figurând în bazele de date ca bunuri căutate pentru confiscare. Alertele erau introduse de către  autorităţile din Germania în luna octombrie a acestui an. La verificări șoferul bulgar a declarat ca nu avea cunoștință ca autovehiculele sunt în litigiu, el având responsabilitatea să le transporte în Bulgaria.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de „tăinuire la infracțiunea de furt”, faptă prevăzută de art. 270, alin 1 din Codul Penal, raportat la art. 228 din Codul Penal, iar autoturismele, în valoare de 175.000 lei, au fost indisponibilizat de către polițiștii de frontieră până la finalizarea cercetărilor”- transmite Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)