Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a două autocare, 242 de parfumuri, 213 articole vestimentare și 78 de perechi de încălțăminte tip sport, care erau inscripţionate cu numele unor firme consacrate și care prezentau suspiciuni de contrafacere. Produsele sus-menționate, estimate la o valoare de 100.000 lei, achiziționate din Turcia, aparțineau  unor pasageri ai mijloacelor de transport.

În ziua de 27.03.2022, în Punctul de Trecerea a Frontierei Giurgiu, poliţiştii de frontieră au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controale specifice asupra unor autocare, care transportau persoane în regim internațional pe ruta Turcia-România.

Astfel, în două dintre acestea, printre bagajele pasagerilor, au fost descoperite mai multe pungi din plastic, de culoare neagră, care conţineau 242 de parfumuri, 213 articole vestimentare și 78 de perechi de încălțăminte tip sport.  Bunurile purtau însemnele unor mărci cunoscute, prezentând suspiciuni de contrafacere.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că produsele în cauză aparțineau unor pasageri, cetățeni turci, în vârstă de 42, respectiv 44 de ani.

Bunurile, estimate la o valoare de 100.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate de către polițiști în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, față de cei doi cetățeni turci se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet competentă”, purtător de cuvânt al I.T.P.F. Giurgiu, inspector principal de poliție, Roxana Popazu.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)