Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Susţinerea mediului de afaceri, în atenţia parlamentarilor

Susţinerea mediului de afaceri, în atenţia parlamentarilor

0
Susţinerea mediului de afaceri, în atenţia parlamentarilor

La ședința Grupului parlamentar PNL, deputatul de Giurgiu, Gabriela Horga, a discutat luni, 22 februarie 2021,cu ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, despre noul buget și despre continuarea programelor de susținere a mediului de afaceri, adoptate și implementate anul trecut de Guvernul condus de Ludovic Orban.

Împreună cu deputatul de Vrancea,Ionel Dancă, cei doi parlamentari au contribuit anul trecut la adoptarea programelor de sprijin pentru economie prin acordarea de garanții de stat (IMM Invest, IMM Factor, IMM Leasing, Agro Invest, Noua Casa), insistând pentru prelungirea cât mai rapidă a acestor programe până la finalul anului 2021, conform deciziei Comisiei Europene.

Deputaţii au primit asigurări de la ministrul Alexandru Nazare,că în această săptămână va fi adoptată Ordonanța de Urgență care prelungește aplicarea programelor cu garanții de stat pentru companii, IMM Invest, precum și introducerea subprogramului Agro IMM Invest, care a fost trimisa la avizare la Ministerul Economiei la sfârșitul anului trecut.

În același timp, s-a discutat cu ministrul Nazare despre posibilitatea rambursării ajutoarelor de stat acordate în cadrul programelor de creditare cu garanții de stat din fondurile europene de redresare și rezilienta.

,,Impactul bugetar pentru aceste ajutoare de stat care ar putea fi susținute prin PNRR ar fi de cca. 1 miliard de Lei pe an, până în 2026, bani care s-ar putea deconta în conformitate cu recomandările specifice de țară din Semestrul European”, declară deputatul, Gabriela Horga.

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
7.8 ° C
7.8 °
7.8 °
68 %
1.2kmh
100 %
vin
17 °
sâm
19 °
Dum
18 °
lun
19 °
mar
16 °