Mare ne-a fost mirarea aunci când, din întâmplare, am fost martori la o discuție purtată între o tânără și mama acesteia, în timp ce așteptam pe cineva în parcarea autogării situate vis a vis de Gara Giurgiu, întâmplare care relevă un lucru extrem de grav!

Aflați la câțiva pași de tânăra ce tocmai își apelase mama pe telefonul mobil, am auzit, de la un cap la altul scurtul lor dialog, pe care vi-l relatăm pe scurt.

Fiica: „Cum puteți merge voi…? ( n.red: mama și tatăl persoanei) la nuntă, dacă nu sunteți vaccinați”?

Mama:Păi asta nu este o problemă. Am înțeles că cei de la restaurant ( n.red-nu am aflat numele, sau orice alt detaliu despre acel restaurant) au certificate digitale, în cazul în care este nevoie!”

Fiica:Cum poți să te gândești la așa ceva? Nu crezi că este mai important să fiți sănătoși și să vă vaccinați, decât să încercați să mergeți la nuntă în asemenea mod”?

Discuția s-a încheiat brusc, la acest moment, deoarece tânara fusese între timp apelată de o altă persoană, discuția acesteia cu mama urmând a fi reluată, CU SIGURANȚĂ,  ulterior…

Nu știm care a fost continuarea acelui dialog și dacă fiica și-a convins în cele din urmă mama să renunțe sau măcar să se vaccineze, dar suspiciunile legate de încercarea unora de a eluda măsurile de protecție a cetățenilor, prin măsluirea certificatelor de vaccinare, este dovada faptului că s-a  mers prea departe!

Iată de ce solicităm organelor de poliție să verifice cu foarte mare atenție certificatele tuturor participanților la tot felul de evenimente de familie, mondene, între prieteni pentru a se evita, ca  în multe alte situații semnalate în ultima perioadă, în  țară, infectări în lanț, ce se pot sfârși dramatic pentru cei ce devin, fără voia lor, victime.

În același timp cerem administratorilor de restaurante să fie responsabili și să nu încerce, din dorința de avea cât mai multe persoane la masă și respectiv a câștiga cât mai mulți bani, să recurgă la acest gest pe care noi îl considerăm de-a dreptul criminal !

(Jurnal)