Miercuri, 17 iunie 2020, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, au prins în flagrant un bărbat, în vârstă de 54 de ani, după ce a dat unui agent de poliție, cu titlu de mită, prima tranșă, în cuantum de 5.000 de lei, din suma de 10.000 de lei, promisă funcționarului pentru ca acesta să soluționeze favorabil un dosar penal în care era cercetat, alături de o altă persoană, pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul rutier.

Pe surse, am aflat de la mai mulți locuitori ai comunei Adunații Copăceni (localitatea de baștină a celui care a încercat să ofere mită polițistului), că respectivul mai are și alte probleme cu legea. Astfel, a fost anchetat, cu ceva timp în urmă, pentru faptul că a fost surprins conducând – fără permis de conducere și fără documente legale – o basculantă neînmatriculată, ce transporta nisip luat din gropi neautorizate de pe malul Argeșului. Mai mult, acesta vindea „produsul” la prețuri derizorii, fără însă a elibera facturi pentru marfa comercializată. 

Și, ca și când nu ar fi fost de ajuns, aceleași surse ne-au precizat faptul că respectivul, C.M., ar mai fi fost subiect de investigație și pentru organele de control al Mediului pentru gropi de gunoi neautorizate, „confecționate” acolo de unde își procura nisipul. Altfel spus, C.M. ducea gunoiul pe care îl ridica, contra unor sume de bani, de la diverse persoane din comună, dar și din alte localități, exact în locurile în care săpa, ilegal, după nisip. 

Vom reveni cu amănunte. 

(Jurnal)