Surse din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului (DGASPC) Giurgiu au precizat, pentru „Jurnal giurgiuvean”, că de la primele ore ale dimineții de luni, 13 iulie, nu mai puțin de 15 persoane, angajați ai diverselor instituții de control aflate în subordinea Instituției Prefectului Giurgiu au descins la unitatea de protecție socială amintită, verificând…măștile și dezinfectanții împărțite angajaților. 

Asta în condițiile în care, în urmă cu aproximativ o lună de zile, un control făcut de la nivel central, dădea drept exemplu DGASPC Giurgiu ca fiind una dintre unitățile care a gestionat cel mai bine situația COVID 19 în centrele aflate în subordine. Mai mult, la Giurgiu se vorbește despre o poziție în primele 10 județe la nivel național cu cele mai mici rate de infectare în rândul angajaților direcției. 

Am crezut că vin să ne rezolve problema salariilor, când i-am văzut…Dar, de fapt, dumnealor au venit să repete niște controale făcute cu o săptămână în urmă, controale care au ieșit chiar foarte bine. Mai mult, impresia noastră este că acest val nou de controale este menit să ne intimideze, să ne abată atenția de la faptul că din nou sunt probleme cu salariile, pentru că s-a greșit rectificarea bugetară… Din păcate, domnii din Prefectură – reprezentanții guvernului, de altfel – pun presiune pe noi, salariații, și ne cer tot soiul de documente, toate acestea ducând la stagnarea activității noastre”, mai precizau, pentru „Jurnal giurgiuvean”, sursele noastre. 

(Jurnal)