La data de 10 iulie a.c., Poliția Municipiului Giurgiu  a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112 de către un tânăr, din comuna Băneasa, județul Giurgiu, cu privire la faptul că are un conflict cu tatăl său.

În baza sesizării polițiștii Secției nr. 7 Poliție Rurală Băneasa s-au deplasat la fața locului, ocazie cu care au identificat persoana apelantă, ca fiind un tânăr de 25 de ani, care a relatat faptul că are un conflict cu tatăl său, care se afla într-o stare avansată de ebrietate.

Cu ocazia verificărilor, s-a stabilit faptul că, la data de 19.05.2020, Judecătoria Giurgiu, a emis pe numele bărbatului un ordin de protecție, prin care îl obliga să păstreze o distanță de 100 m față de soția sa și copiii acesteia, pentru o perioada de 6 luni.

Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de încălcarea de către o persoană împotriva căruia a fost emis ordinul de protecție a oricăreia dintre măsurile prevăzute și amenințare.

O zi mai târziu, sâmbătă 11 iulie, polițiștii Secției nr. 7 Poliție Rurală Băneasa au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că o femeie din localitatea Băneasa, județul Giurgiu a fost agresată fizic de către soț.

În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, ocazie cu care au constatat faptul că în ziua de 11 iulie a.c., în timp ce femeia se afla pe strada Principală din comuna Băneasa, împreună cu cei doi copii ai săi, la un moment dat, lângă aceștia a venit fostul concubin, pe numele căruia Judecătoria Giurgiu a emis ordin de protecție la data de 26.02.2020.

În urma conversației dintre cei doi, bărbatul a lovit-o pe fosta concubină cu pumnul în zona feței.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  violență în familie și încălcarea măsurilor dispuse prin ordin de protecție.