SURPRIZĂ LA RECUPERAREA CRUCII DE BOBOTEAZĂ, LA GIURGIU! (VIDEO/FOTO)

0
1559

Ca în fiecare din ultimii 14 ani, tradiția aruncatului crucii și recuperării ei de către cei mai curajoși bărbați a fost ținută și anul acesta. Patru bărbați s-au aruncat în apa rece a Canalului Cama, sfidând frigul.

Surprinzător, anul acesta, a fost faptul că, din cei patru curajoși care au sărit în apă pentru a recupera crucea, doar unul singur este din municipiu, ceilalți trei venind special la Giurgiu pentru acest eveniment: Victoraș Petrișor Cimpoeru (18 ani – satul Gostinu), Andrei Viorel Zlate (21 de ani – satul Gostinu), Mihai Popescu (55 de ani – sat Băneasa) și Răducu Ursu (27 de ani – municipiul Giurgiu).

Încă de la primele ore ale dimineții, zeci de credincioși s-au adunat la bisericile din municipiu, pentru a participa la slujba de sfințire a apelor. La fel s-a întâmplat și la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din centrul orașului, unde, alături de credincioșii adunați la slujba oficiată de PreaSfințitul Ambrozie, Episcopul Giurgiului, împreună cu un sobor de preoți, s-au aflat și oficialități ale municipiului nostru: primarul Nicolae Barbu, viceprimarii Ion Dragomir și Ionuț Cioacă, directori ai direcțiilor din subordinea Primăriei și Consiliului Local, precum și consilieri locali.

După terminarea slujbei, cu toții au pornit într-o procesiune către Canalul Cama, unde s-a derulat momentul principal al zilei: recuperarea crucilor de lemn din apa canalului.

După recuperarea crucilor, cei patru temerari au fost premiați de Episcopia Giurgiu și Primăria Municipiului, cu obiecte de cult și cu suma de 400 de lei, locul 1, 300 lei, locul 2, 200 lei, locul 3 și 100 lei pentru cel clasat pe locul 4.

Despre experiența trăită în ziua de Bobotează, ne-au vorbit cel mai vârstnic, respectiv cel mai tânăr dintre cei care au sărit în apa aproape înghețată a Canalului Cama.

De asemenea, în cuvântul său, Prea Sfinția sa, Ambrozie, Episcopul Giurgiului, spunea:

La rândul său, primarul Nicolae Barbu a declarat și el, la finalul festivităților:

Ceremoniile au fost urmărite, la Canalul Cama, de pe mal, de peste o sută de giurgiuveni, ce au înfruntat frigul de Bobotează…

(Jurnal)