Președintele României, Klaus Iohannis convoacă partidele parlamentare la consultări „abia săptămâna viitoare, pentru a da timp partidelor să găsească abordări mature”!

Deși reprezentanții partidelor parlamentare aflate în Opoziție, la scurt timp după anunțarea căderii guvernului Cîțu, în urma moțiunii de cenzură de astăzi, se grăbiseră să anunțe că joi vor merge la Cotroceni pentru consultări cu Președintele României în vederea reconstrucției guvernului, președintele Klaus Iohannis a anunțat că va convoca liderii partidelor politice, la consultări, abia săptămâna viitoare.

El a spus că în acest fel „va da timp partidelor să se întrunească, să găsească abordări mature și să vină cu ele la consultări”.

De asemenea, Iohannis a dorit să atace dur USR-ul, partidul aflat cu PNL în Coaliție: „USR a fost parte din coaliția de guvernare. USR a plecat din guvern și a votat, împreună cu PSD și AUR moțiunea. Acestea sunt faptele, restul e discurs politic, demagogie.” – a spus Președintele.

„România trebuie să fie guvernată. Pandemie, criza prețurilor la electricitate, vine iarna. Toate acestea trebuie să fie rezolvate de cineva. Acest cineva este Guvernul. Este nevoie de soluții și e momentul pentru decizii mature, din partea partidelor, din partea politicienilor.

Pentru a da timp partidelor să se întrunească, să găsească abordări mature și să vină cu ele la consultări, voi convoca consultări cu partidele politice abia săptămâna viitoare. Acum se cere maturitate și responsabilitate.”

(Jurnal)