Câteva zeci de parlamentari liberali au semnat o scrisoare deschisă care anunță că susțin refacerea Coaliției, dar  sub conducerea lui Ludovic ORBAN

0
146

 La scurt timp după demiterea Guvernului, președintele USR PLUS, Dacian Cioloș a lansat PNL-ului o invitație la negocieri pentru reconstruirea coaliției, alături de UDMR: ”Vom continua alături de PNL, dacă ei sunt în măsură să facă altă propunere decât Cîțu. Cealaltă variantă este rămânerea în opoziție dacă PNL va face o coaliție cu PSD”. 

 Ludovic Orban, mulțumit în sinea sa că această moțiune de cenzură l-a răzbunat în mare parte pentru eșecul suferit în cursa pentru președinția Partidului, a susținut la rândul său că soluția este  aceasta: refacerea coaliției de guvernare.

Un număr de 41 de parlamentari PNL au semnat chiar o scrisoare deschisă prin care anunță că susțin refacerea coaliției, dar sub conducerea lui Orban: ”Cea mai potrivită persoană, capabilă să negocieze refacerea coaliției de guvernare și să conducă Guvernul în calitate de prim-ministru este Ludovic Orban” – consideră aceștia.

Fostul premier, Florin Cîțu nu a avut încă nicio declarație publică, după ce guvernul său a căzut prin moțiune de cenzură. Reamintim faptul că Opoziția a strâns astăzi, 281 de voturi împotriva sa (un record), față de numai 234, câte ar fi fost necesare.

(Jurnal)