10-7340352-mediafax_foto-andreea_alexandru_0Tribunalul Bucureşti a dat, zilele trecute,  prima sentinţă în cazul afaceristul turc Abdullah Atas, supranumit ”sultanul veiozelor”, acuzat de uciderea poliţistului Gheorghe Ionescu de la Brigada Rutieră a Capitalei: 23 de ani şi 6 luni de închisoare. Omul de afaceri a fost găsit vinovat de trei infracţiuni. De asemenea, Atas trebuie să plăteacă daune de 400.000 de euro către rudele poliţistului. Decizia nu este definitivă.

Potrivit minutei instanţei, Abdullah Atas a fost găsit vinovat de mai multe infracţiuni: conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului (condamnat la 1 an de închisoare), părăsire a locului accidentului (condmnat la 2 ani de închisoare) şi omor calificat (condamnat la 22 ani şi 6 luni de închisoare). După contopirea pedepselor, a rezultat pedeapsa de 23 ani şi 6 luni închisoare. Abdullah Ataş este arestat preventive din 3 august 2015. Tribunalul Bucureşti a mai decis ca afaceristul turc să plătească daune de 400.000 de euro către rudele poliţistului Gheorghe Ionescu. Abdullah Atas trebuie să mai plătească daune materiale de 88.314 lei către Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti. Instanţa a menţinut sechestrul pus de procurori pe bunurile lui Atas: părţile sociale din firma Maac Elite SRL şi conturile bancare. „În baza art. 3, art. 4 alin. 1 lit. b şi art. 5 din Legea 76/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat în vederea obţinerii şi stocării profilului său genetic în Sistemului  Naţional de Date Genetice Judiciare. În baza art. 398 raportat la art. 274 alin. 1 C.p.p. obligă inculpatul Ataş Abdullah la plata sumei de 14.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat [10.000 de lei pentru faza de urmărire penală şi 4.ooo de lei pentru faza de cameră preliminară şi de judecată]”, se mai arată în sentinţa Tribunalului. Sentinţa poate fi atacată cu apel.

Pe surse, se pare că afaceristul turc ar urma să fie încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Giurgiu. Contactaţi telefonic, reprezentanţii Penitenciarului au precizat, pentru „Jurnal Giurgiuvean”, că acest lucru încă nu se cunoaşte, şi că este prea devreme pentru a se pronunţa cu privire la acest aspect.

(Jurnal)