Subprefectul Mirel Brăgaru crede că ”Acțiunea Prefectului de Giurgiu are iz politic!”  

0
682

Colegii de la ”Giurgiu News” aduc un element  nou în conflictul declanșat între Instituția Prefectului și Consiliul Județean Giurgiu, după atacarea  de către prefecta Florentina Stănculescu, a hotărârii Consiliului Judeţean prin care era repartizată primăriilor cota de 6% din impozitul pe venit,  domnia sa apreciind că sumele s-au distribuit aleatoriu tuturor primăriilor, deşi doar unele dintre cestea le-au solicitat.

Conform aceleiași surse, secretarul general al Instituției Prefectului ar fi refuzat să semneze acțiunea intentată în Justiție.

În acest context documentul ar fi fost semnat doar de prefecta Florentina Stănculescu și de unul dintre foștii prefecți, astăzi șefă a  Serviciului Juridic  din această instituție, Adriana Puțaru.

Cei de la Giurgiu News susțin că subprefectul Mirel Brăgaru ar fi  declarat, într-o discuție telefonică, faptul că, cităm: (…) doamna prefect nu a dat dovadă de bună credință atacând direct hotărârea Consiliului județean, întrucât putea să folosească procedura prealabilă.

 Dacă avea nelămuriri cu privire la criteriile ce au stat la baza repartizării sumelor către localitățile din județ sau orice alte nelămuriri, putea să poarte o corespondență cu Consiliul Județean (așa cum s-a întâmplat în alte cazuri) și doar în cazul în care nu primea un răspuns satisfăcător ar fi fost îndreptățită să atace respectiva hotărâre.

Deși nu sunt jurist de formație, consider că este atacată fără motive juridice, întrucât secretarul general al Prefecturii a refuzat să semneze documentul respectiv.  

În aceste condiții, înclin să cred că nu criteriile de repartizare a banilor au stat la baza deciziei prefectului de a ataca respectiva hotărâre…”

În consecință se pune din nou întrebarea: înainte de luarea unor decizii majore, ce pot afecta în mod direct interesele unor comunități, respectiv cele ale cetățenilor acestora, ca în cazul de față, este sau nu nevoie de o consultare prealabilă între cele două instituții cheie ale județului (Consiliul Județean și Prefectura Giurgiu), pentru a limpezi unele dintre suspiciunile apărute?

Sunt voci care susțin că acest iz politic de care vorbește subprefectul Mirel Brăgaru, ar fi de fapt iz…electoral!

(Jurnal)