Sub 20% din populația eligibilă s-a vaccinat împotriva COVID în județul Giurgiu

0
59

Rata de vaccinare a ajuns la 31% la nivel național, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Calculul a fost făcut la populația eligibilă, în vârstă de peste 12 ani. Cei mai mulți oameni s-au vaccinat în București, unde rata de imunizare se apropie de 50%, dar sunt și două județe unde procentajul este sub 20%.

În București s-a vaccinat 49,4% din populația eligibilă. Capitala este urmată de județul Cluj, cu o rată de vaccinare de aproape 46%, județul Sibiu, cu 39%, Timiș – 36,3%, Constanța – 36,5% și Brașov – 36,3%.

„Mai avem doar două județe, Giurgiu și Suceava, care au o rată de acoperire vaccinală sub 20%”, a precizat Gheorghiță.

La nivelul județului Giurgiu, numărul total de persoane vaccinate împotriva COVID-19, până la ora actuală, este 110.713, dintre care 47.100 au efectuat ambele doze, iar 5.167 au fost imunizate cu doza unică de Johnson&Johnson.

Deși autoritățile naționale au demarat campania „ Orașul vaccinează satul”, campanie la care au participat și un număr de 53 de localități din județ, giurgiuvenii nu s-au îngrămădit să se imunizeze.

Potrivit raportărilor actualizate transmise de către DSP Giurgiu, de la debutul campaniei de vaccinare ”Orașul vaccinează satul”, au fost vaccinate, în total, 2.735 de persoane, după cum urmează:

– 1.099 de persoane (ambele doze), 1.247 (prima doză) – Pfizer
– 120 de persoane (ambele doze), 132 (prima doză) – Moderna
– 137 de persoane (doză unică) – Johnson&Johnson

Nu știm care au fost așteptările autorităților locale, dar cu siguranță își doreau ca numărul celor vaccinați să fie cu mult mai mare…

Conform datelor la data publicării articolului, județul Giurgiu rămâne sub 20% din populația eligibilă, în vârstă de peste 12 ani, vaccinată.

Nu ne rămâne decât să sperăm ca secțiile spitalelor să nu fie pline de persoane bolnave și de ce nu, să ne rugăm ca virusul să treacă pe lângă noi.

(Jurnal)