STUDIU World Vision România: Aproximativ 50% dintre părinții din mediul rural ar anula Crăciunul din 2021 dacă ar putea

0
151

Dacă ar avea această posibilitate, aproape jumătate dintre părinţii din România ar anula Crăciunul din acest an, din lipsa banilor. 10% dintre părinţi nu pot asigura familiei nici măcar alimente, iar unu din șase părinți nu are nici măcar 10 lei pentru cadoul de Crăciun al copilului, potrivit studiului „Crăciunul pentru copiii din satele României”, realizat în noiembrie de World Vision România.

O treime dintre familiile vulnerabile din mediul rural nu au brad la Crăciunul din 2020, în timp ce peste 50% dintre familii au avut un brad împodobit sărăcăcios. Doar 20% dintre familii au avut bradul pe care și l-au dorit anul trecut.

De asemenea, peste jumătate dintre părinți spun că perioada Crăciunului este una stresantă pentru ei, 74% dintre părinți fiind stresaţi din cauza lipsei banilor. De asemenea, 30% dintre părinți afirmă că sunt stresați pentru că le este rușine că nu pot asigura familiei cele necesare, 14% pentru că nu cu ce încălzi casa, 10% deoarece nu știu dacă vor avea bani pentru mâncare și tot 10% fiindcă nu au haine de iarnă.

În plus, în jur de 70% dintre respondenți ar alege un cadou care să acopere o necesitate de bază (alimente, haine, încălțăminte), mai puţin de 30% ar alege un cadou care să-l bucure pe copil, chiar dacă nu este o necesitate de bază.

(Jurnal)