Miercuri, 21 iulie 2021, reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Giurgiu au organizat la Consiliului Județean Giurgiu o întâlnire cu autoritățile locale și județene în încercarea de a găsi o soluție pentru creșterea numărului de donatori și implementarea unei strategii de promovare pe termen lung a donării voluntare de sânge.

Implementarea campaniei „Aventurile familiei Strop” în instituțiile de învățământ sau organizarea unor caravane în localitățile județului pentru a fi mai aproape de potențialii donatori sunt doar două dintre inițiativele aduse în discuție.

Dincolo de orice campanie sau întâlnire este vorba despre altruism și umanitate de care fiecare dintre noi poate da dovadă.

Primul pas este curajul de a merge la Centrul de Transfuzie Sanguină din incinta Policlinicii, de luni până vineri, de la ora 07:30. Acolo veți fi consiliați, veți beneficia de analize de sânge gratuite și, cel mai important, veți putea salva viața unui om!

La nivelul județului Giurgiu este nevoie ca numărul donatorilor să crească, pentru a putea susține nevoia continuă de sânge.

(Jurnal)