Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit într-un autoturism, peste 21  de articole pirotehnice, pe care un cetățean bulgar a încercat să le introducă ilegal în țară.  

În data de 14.04.2019, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul bulgar S.O., în vârstă de 58 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în Bulgaria.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în portbagajul autoturismului, două cutii de carton ce conțineau 21 de articole pirotehnice din categoria T1 (care pot fi utilizate pe scenă).

La cercetări, bărbatul a declarat că a achiziționat produsele din bazarul orașului Ruse – Bulgaria și intenționa să le transporte în Belgia, la un salon de evenimente.

Produsele, în valoare de 2.100 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”efectuare fără drept a oricăror operațiuni cu materiale pirotehnice”, faptă prevăzută de art. 37, lit. a) din Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările și completările ulterioare, coroborat cu art. 271 din Legea nr. 86/2006 cu modificările și completările ulterioare, ambele cu aplicarea art. 38, alin. 2, Cod Penal.