Un român a reușit un nou ”record” în materie de furt. Este vorba despre un bărbat de 55 de ani, din județul Alba, care a furat telefoane mobile în valoare de peste 3 milioane de euro, într-o singură noapte.   

El a fost arestat preventiv, în baza unui mandat european emis de autoritățile din Austria pentru un furt.

Bărbatul face parte dintr-o grupare de hoți…La sfârșitul anului 2019, într-o singură noapte, acesta a furat dintr-un depozit, nici mai mult nici mai puțin decât  4.500 de telefoane mobile (!!!)  în valoare de 3,3 milioane de euro., fiind  prins după aproape un an.

Judecătorii Curţii de Apel Alba Iulia au emis un mandat de arestare, bărbatul urmând să fie predat autorităţilor din Austria.

La dată de 08.12.2019, persoana solicitată, împreună cu alte persoane, au pătruns în incinta sediului profesional al Companiei A1 TELEKOM Austria AG, din localitatea Hagenbrunn, Austria, de unde au sustras un număr de 4.500 de bucăţi telefoane mobile marca Samsung, Apple şi Huawei, cauzând prejudiciul în suma de aproximativ 3,3 milioane euro”, se arată în mandatul european emis pe numele românului.

În faţa judecătorilor români, bărbatul a spus că este nevinovat și că în noaptea jafului nu se afla în Austria. Curtea, însă, a apreciat că sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege pentru arestarea provizorie.

(Cityzen)