O știre care te lasă cu gura căscată, vine din cea mai săracă comună din judeţul Botoşani, unde după cum veți constata, titlurile de „cetățeni de onoare” se dau în funcție de simpatia primarului. 

Astfel primarul comunei Dimăcheni a considerat de cuviință să acorde tocmai când se pregătea să părăsească această funcție, nemaifiind ales,  nu mai  puțin de 35 de titluri de cetăţeni de onoare, unor apropiați ai săi. Un număr de  4 dintre aceștia sunt chiar consilieri locali care (Atenție!) s-au autopropus!

Primarul, care, așa cum precizam,  tocmai a pierdut alegerile locale, spune că toţi aleşii au merite deosebite şi acest titlu este un fel de cadou pentru ei…Bă ești prost? Bă ești nebun?

Primarul a acordat titlurile într-o  şedinţă ”blitz-crieg” a Consiliului local, convocată imediat după încheierea alegerilor. După cum spun sursele, se pare că toţi cei premiați ar fi apropiaţi de-ai săi care, ulterior, au fost scutiţi şi de plata taxelor şi impozitelor locale. Căci omul s-a gândit, probabil, că trebuie să lase ceva în urmă și  prietenilor săi devotați. 

Întrebat de jurnalişti prin ce s-au remarcat cei 35 de cetăţeni de onoare, primarul a dat-o la întors, răspunzând incoerent: „Comportamentul, meseriaşi care au fost și au ajutat. Două asistente medicale, nişte maeştri, foşti salariaţi ai primăriei, cosilieri locali.

Deși primarul a fost averizat că nu are temei legal pentru această decizie el nu  a ţinut cont de asta. Însă cel mai ciudat amănunt al acestei decizii este faptul că unul dintre proaspeții cetăţeni de onoare este chiar clopotarul  bisericii din comună care nu a putut da explicații de ce a primit acest titlu, însă el se bucură  spunând că, drept răsplată pentru, speră să-l țină Dumnezeu, a le trage clopotele tuturor celor ce l-au validat pentru obținerea acestei onorante distincții.

 (Jurnal)