ȘTIREA ZILEI. Un deținut a fost prins când voia să  facă țuică în celulă!

0
269

Este incredibil ce se întâmplă în penitenciarele din România.  Un deținut încarcerat la Penitenciarul Botoșani a vrut să producă țuică în celulă.

L-a dat de gol însă mirosul fructelor puse la fermentat l-a după cum scriu cei de la Monitorul de Botoșani. Așa că el și colegii săi au rămas fără licoarea pentru care s-au agitat atâta timp.

Deținutul a fost sancționat cu interzicerea de a mai primi bunuri pentru o perioadă de două luni.

Cazul a avut loc anul trecut când deținutul cu pricina, C.N.I., a strâns aproape 10 kilograme de fructe, pe care le-a pus la fermentat în câteva recipiente ascunse în grupul sanitar al camerei de deținere, în speranța că va reuși să producă o băutură alcoolică, deși acest lucru este interzis în unitățile de detenție, după cum arată sursa citată.

Mirosul produs de fermentarea fructelor l-a dat însă de gol pe ingeniosul producător, recipientele cu pricina fiind descoperite cu ocazia unei percheziții inopinate realizată de angajații Penitenciarului Botoșani.

Sancționat de Comisia de disciplină a unității de detenție, C.N.I a susținut că de fapt a vrut să spele vasele în baie și nu recunoaște abaterea.

Cu toate acestea, el s-a ales cu suspendarea dreptului de a primi și cumpăra bunuri pe o perioadă de două luni.

(JGR)