Oamenii și-au pierdut încrederea și în autorități, după ce au văzut la televizor ceea ce se întâmplă în China. Frica românilor de coronavirus creează în continuare situații absurde. Astfel, un băbat dintr-un sat al județului Satu Mare , care s-a întors recent din Italia, locuiește acum la spital, pentru că rudele sale nu-l mai primesc acasă de teamă să nu se îmbolnăvească.

În satul Petin din comuna Paulești, județul județul Satu Mare, oamenii nu mai au somn, de două zile. Mai exact din momentul în care un vecin de-al lor, întors recent din Italia, a acuzat stări febrile și tuse. El  a fost preluat de ambulanță, după ce le-a spus medicilor că a lucrat în străinătate, pentru un chinez.

Medicii au luat toate măsurile necesare pentru a exclude posibilitatea ca bărbatul să fie infectat cu coronavirus.

Bărbatul în vârstă de 40 de ani a fost diagnosticat cu pneumonie şi a fost lăsat să plece acasă. Rudele din Petin, acolo unde locuia temporar, însă nu l-au mai primit. Nici vecinii nu și-l mai doresc prin preajmă.

Zenoviu Stelian Bontea, primarul comunei Păulești spunea că probabil consătenii tânărului s-au speriat speriat, în momentul în care a fost adus înapoi în comunitate , acesta purtând   un echipament apropiat de imaginea pe care o vedeau ei la televizor , cu un halat sterilizat.

Și s-au speriat pe chestiunea asta, n-au mai vrut s-l primească. Are domiciliul într-o comună învecinată, în Odoreu, dar din câte am înțeles relațiile familiale de acolo sunt de așa natură încât a venit pe o anumită perioadă și locuiește aici, la rudenii- mai spunea primarul .

Chiar dacă medicii le-au prezentat rezultatele analizelor localnicilor, aceștia cer în continuare ca bărbatul să plece de aici, de teama virusului mortal , conform Digi 24.

După ce a fost respins de familie, bărbatul cu viroză a fost dus înapoi la spital. Rezolvarea însă nu a venit nici de acolo, pentru că nici ceilalți pacienți nu vor să împartă salonul cu cineva care a fost suspect de coronavirus. Astfel, acum pacientul este izolat, doar pentru a nu răspândi panica. Dar nici la spital nu va putea rămâne prea mult timp.

Dacă la externarea din spital, bărbatul tot nu va fi primit acasă, rezolvarea conflictului iscat de teama coronavirusului va cădea în seama autorităților.

 (Jurnal)