Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru,  a avertizat  încă o dată că România se află pe o pantă ascendentă a epidemie și că trecerea cu bine a minivacanței de 1 mai este un semn bun, dar că pericolul nu a trecut…

„Aşteptăm pentru octombrie-decembrie un al doilea val, dar ţine foarte mult de cum trecem acest val. Suntem în trei zile care altădată erau o minivacanţă, suntem după două luni în care toată lumea percepe o zi frumoasă ca o răbdare pusă la încercare, dar trebuie să înţeleagă că răbdarea fiecăruia dintre ei este tocmai pentru ei. Un moment al Sărbătorilor Pascale gestionat bine, un moment al perioadei 1-3 mai gestionat bine va însemna şi o speranţă la relaxare şi o speranţă la celelalte valuri de mult mai mică amploare”

Citat de Agerpres ministrul Sănătății a mai precizat  că deocamdată nu se gândește la relaxare:

„Putem spera la relaxare până la data de 15 mai. Suntem pe panta ascendentă a curbei, avem încă cazuri noi, avem încă focare noi, avem decese, persoane în terapie intensivă, persoane pe ventilator, pe suport cardiovascular. Mă repet, izolare voluntară, distanţare socială. Va veni şi momentul când veţi vedea momentul de scădere continuă a numărului de cazuri, a cazurilor din Terapie Intensivă, de scădere a prezenţei la UPU, atunci putem vorbi şi de o relaxare”.

Referindu-se la românii ce se vor întoarce după această dată în țară, ministrul Sănătății a spus că vor intra, ca şi până acum, în carantină.

(Jurnal)