ȘTIREA ZILEI! Scutire parțială la impozit pentru firmele giurgiuvene! Vezi în ce condiții…

0
162

Începând cu anul 2019, societățile comerciale cu sediul în municipiul Giurgiu ar putea beneficia de o scutire de 1% din impozitul pe clădiri, a anunțat, în conferința de presă de astăzi, primarul municipiului, Nicolae Barbu.

„Am luat în calcul faptul că persoanele fizice beneficiază de o reducere a impozitului pe clădiri de 10% dacă își achită această datorie către bugetul local până pe data de 31 martie. Considerăm că și firmele ar trebui să aibă această facilitate, de reducere, dar cu 1% din impozitul pe clădire, ceea ce nu este o sumă foarte mare, dar este un ajutor pentru firma respectivă”, spunea primarul Nicolae Barbu.

Pentru ca fiecare din cele circa 2000 de firme înregistrate în municipiu să beneficieze de această facilitate, există și o condiție: pe tot parcursul anului să aibă arborat, la loc vizibil, la sediul firmei, drapelul național.

„Nu este o investiție extrem de mare, e vorba de aproximativ 20 de lei, maxim 30 de lei, pentru un drapel cu dimensiunile standard de 135×90 de centimetri, trebuind să demonstreze acest lucru cu două fotografii. Proiectul este în faza de dezbatere publică, vom vedea ce vom mai modifica la el…În ceea ce privește „scăderea” sumelor încasate la bugetul local, este vorba despre câteva zeci, poate spre o sută de milioane în minus”, a mai declarat primarul municipiului.

Anual, în bugetul local intră aproximativ 20 de miliarde de lei vechi din impozitele plătite de populație, și peste 220 de miliarde de lei vechi, din cele achitate de societățile comerciale din municipiu, ceea ce înseamnă circa 90% din totalul impozitelor plătite de toți giurgiuvenii.

(Jurnal)