Vameșii bulgari au confiscat  sute de kilograme de cârnați de la românii care călătoreau în vacanță spre stațiunile din Bulgaria și Grecia. 

Deși în urmă cu două săptămâni, autoritățile bulgare au afișat în zona de frontieră  anunțuri conform  cărora se interzice importul de produse ce conțin carne de porc,  din cauza epidemiei de pestă porcină, africană, din România, românii nici nu s-au sinchisit de această prevedere, îndesând în mașini alimentele tradiționale românești. Iată de ce vameșii bulgari au fost nevoiți să confiște peste 200 de kilograme de cârnați de la românii ce aveau ca destinație stațiuni din Grecia sau Turcia.  Evident că cei mai mulți dintre aceștia au trecut prin vama Giurgiu-Ruse. Conform acelorași surse, carnea confiscată este ținută într-un congelator și la fiecare 24 de ore ea este incinerată.

De acum nu ne mai lipsește decât momentul când  vom afla că nea Mărin și cu coana Veta au forțat granița cu bulgarii având în portbagaj oala cu sarmale și nelipsitul praz ! Bravos Națiune!

(Jurnal)