ȘTIREA ZILEI: Oameni blocati in propriile curti, dupa reabilitarea unei strazi din Suceava: „Zidul a ajuns la jumatatea geamului nostru”

0
333

Mai mulți locuitori de pe o stradă din Suceava se plâng de faptul că sunt blocați în propriile curți, după ce strada pe care stau a fost înălțată în timpul lucrărilor de reabilitare. Viceprimarul orașului susține că vor fi făcute trepte, astfel încât oamenii să poată intra în curți.

Potrivit celor care locuiesc în zonă, strada Mihail Sadoveanu din Suceava a fost asfaltată în vara anului trecut.

S-au turnat niște ziduri de susținere, care ne-au blocat accesul în curți. Din iulie-august anul trecut, de aproape un an, stăm așa„, a declarat Anca Maxim, care locuiește în zonă.

Ca să poată intra în case, oamenii și-au construit scări improvizate. Locuitorii cred că strada, care până anul trecut era din pământ, trebuia asfaltată prin decopertare, nu prin înălțare.

„În loc de decopertare, cum era în mod normal și logic să facă, au decis să adauge straturi. În felul ăsta a fost ridicat nivelul străzii și noi am rămas sub nivel. Zidul a ajuns la jumătatea geamului nostru„, a spus Anca Maxim.

Cei care locuiesc în zonă susțin că au discutat cu viceprimarul și că au făcut și o sesizare la OPC.

„Cei de la OPC au trimis o echipă la firma care a lucrat, cei de la firmă au venit și au văzut, au promis că vin în primăvară și rezolvă, noi am discutat cu ei spre toamnă. Am zis că ne descurcăm cum se poate până atunci. Primăvara a venit, a și trecut, a venit vara și nu s-a întâmplat nimic. Acum au venit să monteze bordurile și să facă trotuarele, asta înseamnă că se va înalța mai mult decât este acum, dar la ieșirile noastre din curți nu s-au gândit„, a continuat femeia.

Anca Maxim susține că, din cauza zidului, nu mai poate folosi garajul.

Ieșirea noastră din garaj, pentru care plătim impozit, este blocată total și impracticabilă, orice am turna nu se poate intra în garaj. Cele pietonale la fel, e tragic. E o bătaie de joc”, a mai spus ea.

Strada are mai puțin de un kilometru, iar zidul este turnat doar pe alocuri. Potrivit femeii, motivul pentru a fost turnat zidul este acela că în zonă au fost mai multe alunecări de teren.

La rândul său, viceprimarul orașului Suceava, Lucian Hârșcovschi, a declarat că nivelul străzii a fost ridicat, în urma lucrărilor, cu 30 de centimetri.

„E o lucrare de investiții, nivelul străzii este cel care era și până acum. O dată cu covorul asfaltic și cu cele două straturi suport, nivelul s-a ridicat cu 30 de cm. În anumite zone s-au făcut anumite ziduri de sprijin, pentru că nu se putea coborâ strada, fiind utilitățile trase de oameni la acel nivel. Acolo unde sunt probleme, echipele din zonă vor mai face câte o treaptă, dacă e nevoie, oamenilor pentru ieșirea din curte”, a spus Lucian Hârșcovschi.

Potrivit acestuia, o echipă de la primarie va merge la toate casele din zonă pentru a vedea exact care este situația.

„Dispoziția este să se meargă la fiecare casă, unde e nevoie, pe costurile investiției să se facă acele trepte pentru ieșirea din curte. Ei oricum aveau trepte, pentru că pe partea dreaptă oricum casele sunt mai jos decât nivelul drumului.”, a explicat viceprimarul.

Iar cunoscuta melodie a Cleopatrei Stratan „Ghiță” ar putea fi rescrisă cu versurile „Ghiță, te-aștept diseară la…scăriță!”