Știrea zilei: INCREDIBIL! Un om, deși este viu, a pierdut procesul prin care cerea anularea propriului certificat de deces

0
308

Se petrece în România anului 2021! Un vasluian, în vârstă de 63 de ani, declarat decedat de mai bine de cinci ani, a pierdut procesul prin care cerea anularea declarării decesului, deși el este viu și nevătămat, informează Agrepres.

Vasluianul C.R. a plecat, în 1992, la muncă în Turcia, ultima vizită făcută familiei datând din 1999. Din cauza unor neînțelegeri cu rudele, a rupt legătura cu acestea, stabilindu-se, totodată, în țara în care lucra deja de ani buni. În anul 2013, pe motiv că nu mai avea nicio veste de la soțul său, nevasta lui C.R. a cerut în instanță declararea decesului acestuia, lucru definitivat în anul 2016.

La începutul acestui an, însă, vasluianul a fost depistat de autoritățile din Turcia având documentele de ședere expirate, motiv pentru care a fost expulzat, iar la sosirea în țară a aflat că este declarat decedat.

El a menționat că a pierdut procesul din cauza că a formulat prea târziu calea de atac, la aproximativ doi ani de la pronunțarea decesului, iar solicitarea i-a fost respinsă ca inadmisibilă din punct de vedere procedural.

„În acte sunt mort, deși trăiesc. Nu am nicio sursă de venit, iar din cauza că în acte figurez ca fiind decedat, nu mă pot angaja, nu pot face nimic în țară”, a declarat bărbatul.

Bărbatul spune că dorește să se reîntoarcă în Turcia, unde pretinde că are o firmă, dar pentru a-și redobândi identitatea, trebuie să se adreseze din nou instanței.

(Jurnal)