Un văcar din satul ucrainean Dănceni, aflat la granița cu Republica Moldova, și-a pierdut două vaci. Bănuind că vitele sale s-au rătăcit și n-au putut ajunge altundeva decât peste graniță, bărbatul a mers să le caute și a trecut ilegal în țara vecină.

Polițiștii de frontieră din Republica Moldova au observat ucraineanul care alerga spre linia frontierei de stat, către satul Ștefănești. La aproximativ 700 metri de la linia frontierei moldo-ucrainene, echipajul poliției l-a reținut pe bărbatul de 58 de ani, scrie agora.md.

El le-a spus că e văcar din Dănceni și și-a pierdut două vaci din cireadă, așa că a mers să le caute în direcția Republicii Moldova. Explicațiile sale se pare că nu au fost foarte convingătoare, astfel că omul s-a ales cu dosar penal pentru trecerea ilegală a frontierei.

Povestea nu se oprește însă aici. Un văcar moldovean găsise vacile ucraineanului și le luase în cireada sa, fără a spune nimănui, dar polițiștii au descoperit „însușirea ilegală” a vacilor ucrainene.

În cele din urmă, ucraineanul a fost predat autorităților din țara sa, iar pe numele cetățeanului moldovean s-a întocmit dosar penal. 

Poliția de Frontieră din Moldova nu a anunțat însă și ce s-a întâmplat cu vacile.

(Jurnal)