Persoanele private de libertate aflate în penitenciare au votat duminică în turul II al alegerilor pentru fotoliul de preşedinte al României, astfel că deținuții de la Penitenciarul Poarta Albă au votat și ei. Potrivit unor surse, din cei 608 care și-au exercitat votul,…608 au bifat PSD. Asta înseamnă că Viorica Dăncilă a avut procentaj de 100%. 

Și deținuții din Penitenciarul Giurgiu au votat duminică, la turul al doilea al prezidențialelor. La cele patru secții de votare la care a fost arondată unitatea de detenție au votat 483 din cei 488 de deținuți înscriși, cinci persoane refuzând să își exercite acest drept. Din cele 1162 de persoane care execută pedepse privative de libertate, în Penitenciarul giurgiuvean, au drept de vot un număr de 983 de deținuți.

Surse politice au precizat că și în rândul pușcăriașilor din Giurgiu, social-democrata Viorica Dăncilă s-ar fi bucurat de un număr impresionant de voturi, circa 90% dintre ei votând-o cu speranța unei viitoare legi a grațierii, după cea a recursului compensatoriu.

(Jurnal)