Joi la prânz mare parte dintre agențiile de presă și mijloacele mass media  păreau fâstâcite anunțând că marea actriță Stela Popescu ar fi murit. Stirea nu era însă o certitudine.

Marea actriță Tamara Buciuceanu, într-o intervenție la emisiunea lui Teo Trandafir,  se îndoia de această tristă știre și insista ca mai întâi să dea telefon Steluței, ea fiind convinsă că este vorba despre  o farsă. Actrița se baza pe o  situație macabră pe care o trăise cu un an în urmă când citise pe facebook că a murit.

Pentru a afla dacă  informația privitoare la moartea actriței Stela Popescu se confirmă sau nu a fost nevoie de câteva zeci de minute în care jurnaliștii au sunat la cei apropiați îndrăgitei actrițe, pentru a li se certifica știrea.

Actorul Alexandru Arșinel, vechiul prieten de o viață al Stelei Popescu  , declara că  de fapt actrița plecase dintre noi încă de miercuri. „Ea și mințea – declara,  cu amară ironie actorul.  Din punct de vedere al sănătății era o micinoasă. Nu s-a plâns niciodată. Se împiedica, mai cădea, se scutura. Am întrebat ce facem în Spania. ( urma ca pe 1 decembrie să plece împreună în această țară – n.red.). Azi dimineață am sunat-o să îi spun că avem o propunere la Chișinău și nu a răspuns. Ea a murit de ieri. De la IML o aduce aici și poimâine la Cernica va fi îngropată lângă Puiu”, a mai declarat Alexandru Arșinel.

Stela Popescu mărturisea în urmă cu câțiva ani că suferea de diabet, dar privea acest lucru cu mult optimism.

Actrița a murit la vârsta de 81 de ani.  Ea a fost găsită prăbușită în holul casei de către fiica sa. Există suspiciunea că ar fi  căzut și  s-ar fi  lovit cu capul de podea. Alexandru Arșinel  mai spunea că este posibil ca actrița să fi făcut o hemoragie internă.

Ezitările presei în privința morții sale ne-a dus cu gândul la scenetele ei umoristice de neuitat pentru public. Iată cum actrița îndrăgită de  întreaga suflare a României, parcă a dorit să mai joace încă o scenă de comedie , de data aceasta fiind și ultima din bogata sa carieră artistică.

Dumnezeu să o ierte și să o odihnească pe zeița comediei românești, STELA POPESCU!